László Vencser: Educația religioasă în zilele noastre

Cuvintele lui Isus: „Prin urmare, duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile... învăţându-i să păzească tot ce v-am poruncit” sunt încă valabile astăzi și în lumea noastră globalizată, în momentul cuceririi neoliberalismului, ele ne provoacă.

Acest lucru este cu atât mai adevărat încât ne gândim la o nouă Europă provocată de criza migrației. Toate acestea subliniază importanța educației religioase. Educația religioasă poate servi drept busolă pentru un creștin credincios în lumea noastră complexă, care cheamă la noi și noi provocări. Aceasta ar trebui să fie îndreptată nu numai spre dragostea de Dumnezeu, ci și spre aprecierea semenilor, familiei ca valoare, bisericii ca comunitate și societății în care trăim împreună cu ceilalți oameni care vorbesc sau gândesc diferit.

Oamenii religioși, crezând în Dumnezeu constituie o valoare pentru lume, deoarece ei nu distrug viitorul, ci îl construiesc, ajută și pe ei înșiși, deoarece înduple greutăți mai ușor decât cei care nu sunt religioși.

Támogatóink

bga szemle

Gyergyóremete Község Önkormányzata

Gyergyóújfalu Község Önkormányzata